Verzorging

In Nederland houden we van een lange periode gezelligheid en sfeer van een kerstboom in ons winterwarme huis. Let bij het uitzoeken van een kerstboom op welk type het best aansluit op uw wensen en vraag wanneer de kerstboom gerooid is. Hoe dichterbij het moment van verkoop gerooid, hoe beter. Tevens kunt u zelf, met deze tips, eenvoudig de kwaliteit van uw kerstboom langer optimaal houden.

Acclimatiseren: Haal uw kerstboom z.s.m. uit het net en laat deze 1 dag acclimatiseren op een koele plek binnenshuis. Bijv. garage of berging.

Vocht: zorg dat het waterreservoir van de standaard gevuld blijft of geef uw kerstboom met kluit dagelijks wat water. Richtlijn: voor een boom van 150 cm volstaat dagelijks 400 ml water.

Warmte: Plaats uw kerstboom op minimaal 2 meter van een warmtebron. Wanneer dit niet mogelijk is of u heeft vloerverwarming, zorg dan voor een standaard met ruim waterreservoir of kies voor een kerstboom met kluit, zodat u de boom kunt voorzien van vocht.

Droogte: Zorg dat de luchtvochtigheid van uw woning niet te laag is

 

Voeding: een zeer eenvoudige en goede methode voor de verzorging van uw boom

Werking voeding: De ingredi├źnten zijn speciaal gericht op de vertraging van het natuurlijke achteruitgang d.m.v. een hogere vochtopname, langer behoud naaldhardheid en de kleur. Zo kunt u langer genieten van de kwaliteit van uw kerstboom

Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 bruistablet per week toe, los het op in het gietwater en giet het in de pot of standaard. Klaar! Houd het water in een standaard altijd op hoog niveau, zodat de stam vochtig blijft.

Advies:  Voor gezaagde kerstbomen: wekelijks 1 tablet toe te voegen.

                    Potgedrukte kerstbomen: 1 tablet per 8 - 10 dagen.

 

Alternatief: Voeg 3x per week een eetlepel kristalsuiker toe aan het gietwater. Hierdoor houd uw boom beter vocht vast. In tegenstelling tot de bruis voeding doet dit niets voor de naaldhardheid en de kleur.

Uiteraard blijft het een natuurproduct, is er onverhoopt toch een probleem of heeft u hulp of advies nodig? U kunt ons altijd mailen of bellen. Zie contactpagina